Projekt

LearnITUseIT.se lanseras på ny plattform

All-screens-450x280

Jag lanserar nu ett av mina hobby projekt www.learnituseit.se på en ny plattform som bygger på WordPress istället för DotNetNuke. Självklart skall den fungera som sin föregångare, oberoende vilken skärmstorlek besökaren använder(mobil, padda eller vanlig dator).

Jag tog beslutet efter att ha jämfört min tidigare webbplats som var byggd på DotNetNuke med WordPress.  Fördelarna var massiva på flera områden speciellt kring “community” och tillgången på gratis plugins vilket resulterade i att jag gick över till WordPress. Jag har nuförtiden varken tid eller lust att utveckla all funktionalitet själv (Man kan dock köpa funktionalitet på både plattformarna som är likvärdiga) utan vill använda mig av existerande, men har ändå möjligheten att tweeka dem för att passa mina behov.

En annan anledning att byta plattform var ett sätt för mig att utmana och vidareutveckla mig själv och lämna komfortzon som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Målet med bytet är att det skall bli lättare att skriva och nå ut med inlägg samt skriva mera kring ämnen som berör mig. Min tidigare webbplats var ganska inaktiv men min tanke nu är att ta nya friska tag och strategiskt arbeta med mina inlägg för att jag har lust och vara transparent inför läsaren kring idéer och tankar.

Arbeta med sin egna webbplats och innehåll ser jag som en del av att leva och arbeta i en digital värld, där man ständigt är uppkopplad. Det är ett alternativ till all annan media och socialt brus som finns med oss idag. Men det gäller också att ha tid i ett annars rätt hektiskt familjeliv.

För min del så var det självklart att installera WordPress i en lokal miljö och börja testa funktionalitet för att se dess möjligheter. Installationen gick väldigt smidigt tror inte det tog längre än 10 minuter. Det som har tagit tid är att sätta sig in i hur WordPress fungerar under skalet(tickar), om man nu är som jag:). Det vill säga, hur ser arkitekturen ut och hur kan jag använda och utveckla themes, child themes, plugins, hänga på egna script och widgets via wordpress api med PHP som programmeringsspråk. Sedan var det lite annat stök som man måste tänka på som att peka om alla gamla sökvägar och se till att övergången från gamla plattformen gick så smidigt som möjligt.

Men nu är webbplatsen uppe och snurrar, välkomna.